Tuesday, August 11, 2009

Beautiful Apothecary Jars

Tak tahu dari mana asal nya apothecary jar ni..tapi akak suka sangat tengok bentuk nya yang berbagai bagai dan sangat cantik untuk di buat hiasan. Tapi kalau masa dulu2 sangat kurang di jual dan harga pun bukan main mahal lagi...maklum lah made in England. Sekarang sejak China yang buat, senang nak dapat dan murah...di KK Homedeco atau Romantika harganya lebih kurang rm$29 ke rm$49/-saja.








bercadang untuk membuat koleksi...












tapi buat masa sekarang ini saja yg akak ada...





Gambar ni dan juga gambar2 di bawah ialah dari internet. Cantik kan...boleh di gunakan dalam bilik air..






di meja solek...








buat bekas gula gula..




yg ini lain sikit, glass dome yang di buat terarium...kalau letak okid atau kaktus pun comel..



lumut dan paku pakis pun sesuai...terpulang pada kreativiti kita..
harap gambar2 ini dapat memberi serba sedikit idea untuk menghias
rumah idaman kita..



Ini lah projek hari minggu lepas...dah lama nak buat tapi tertangguh tangguh...bukan
nya pandai sangat...main conteng je..


ni lah hasil nya...ala ala shabby konon..mencabar sikit nak lukis sebab gunakan cat..
kalo pakai folk art paint tak tahan nak letak kat luar rumah..
pada kawan2 yg berdekatan sila lah sms kalau nak order cupcake ya..
...next n3 akak akan pacakkan kat depan rumah..tungguuu...









12 comments:

  1. salam akak,
    aduss lama nya tunggu blog akak ni kembang semula... I pun suka collect glas for bathroom ker or kitchen ker....
    waaa dah start bisnes yer....sedap tul cup cakes ari tu... nak makan lebih2 segan ler plak.. maintain ayu..gitu..

    ReplyDelete
  2. salam kak zai....camno kira nk order cupcake tu....email ju ye...

    ReplyDelete
  3. salam kak zai...

    tq singgah blog saya. luv ur blog. nmpaknya we share d sama hobby n interest. garden umah akak so cantikk..tu belum tengok dlm umah akak, mesti sooo english.

    psst..sy add akak ekh.

    ReplyDelete
  4. aduh susah nak sobut jar ni maklang..yang pasti kalau taruk candy dalam mesti cantik..heh..hehh re: ok jer kalau buat gathering,tak jauh pi PD pun ok..nanti singgah rumah uwan mesti uwan suka..dah buat dekat2 kita kumpul duit lak pi yang jauh2 sikit..budak mata bosar tu susah kalau nak naik aeroplane nama dia kena blacklisted dek pTPTN he..hehhh..sian dia.

    ReplyDelete
  5. salam ramadhan al-mubarak..

    so nice jars tu ...

    ReplyDelete
  6. cantik la signage tu...nanti kita nak satu la letak kat umah. Boleh ye maklang...

    ReplyDelete
  7. salam perkenalan... do visit our blog http://something4youandme.blogspot.com to view those beautiful REAL colored stones on sale! thank you!

    ReplyDelete
  8. cantik la lukisan alang tu..buat la besar skit..pacak kat depan alam damai..mesti lagi bnyk dpt sambutan..

    ReplyDelete
  9. salam kak.. apa kabar? lm x update blog? bz ye kak?

    ReplyDelete
  10. salam kak..
    t dh privatekan blog, THE UGLY TRUTH

    ingat nak emel add nk invite akak baca blog t

    ruziawatibukhari@yahoo.com

    tq & take care

    ReplyDelete